Egyre több ember csökkentené a költségeit napelemmel, az se baj ha hitelből

A magunk mögött hagyott öt évben folyamatosan emelkedik a háztartási napelemes rendszerek száma, ezt a lendületet az új otthonfelújítási támogatás tovább növelheti.

Az egyik magyarországi áramszolgáltató készített egy online felmérést, amibe 1500 főt vontak bele. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 66%-a gondolja úgy, hogy fontos neki a környezettudatos és megújuló energia használata az elkövetkezendőkben. A kérdezettek 50%-a úgy vélekedett, hogy nekik akár hitelből is megvalósulhat a tervezett beruházás.

A kutatásból egy nagyon fontos tanulság is leszűrhető, mégpedig az, hogy nem csak a fiatalabb korosztályt érdekli a napenergia hasznosítása, hanem az 55 évesnél idősebb emberek 48%-a is hasonlóképpen gondolkodik.

A felmérésből továbbá arra is fény derült, hogy a napelemes rendszert már telepítők 61%-a nem vett igénybe sem hitelt, sem állami támogatást, 21%-k a hiteltől sem riadt vissza, 15%-k pedig kihasználta az éppen akkor aktuális támogatások egyikét.

Ezek a számadatok az idén elindult otthonfelújítási programnak köszönhetően jelentősen átalakulhatnak, mert a solar rendszert tervezők túlnyomó többsége, 58%-a mindeképpen állami támogatást vagy kedvezményes hitelkonstrukciót fog igénybe venni a beruházások megvalósításához. Az így gondolkodóknak jó lehetőség lesz az 50%-os otthonfelújítási támogatás. A saját tőkéből megvalósuló rendszertelepítéseket a válaszadók csak 20%-a tervezi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .